Hypotheken

Het kopen van een huis is een belangrijke beslissing in uw leven. De maandlasten van een hypotheek maken een groot onderdeel uit van uw besteedbaar inkomen. Wij vinden het daarom erg belangrijk dat de hypotheeklasten goed afgestemd zijn op uw situatie.

Als u ooit eens met pensioen gaat maar ook bij onverwachtse gebeurtenissen zoals arbeidsongeschiktheid, overlijden en werkloosheid wilt u graag weten waar u financieel aan toe bent.

Voor u zoeken wij de beste producten uit de markt. Wij zijn onafhankelijk en vertegenwoordigen alleen uw belang. U kunt bij ons een gesprek aanvragen over uw nieuwe of bestaande hypotheek. Het eerste gesprek is voor onze rekening. Als u zaken met ons wilt doen, leggen wij vooraf vast wat het kost. Daardoor komen er geen verrassingen achteraf.

Lagere maandlasten

In veel gevallen is het weer interessant en mogelijk om uw hypotheek over te sluiten. De waarde van koopwoningen is vrijwel overal gestegen en de hypotheekrente is erg laag waardoor u meer kunt lenen dan de afgelopen jaren.

Wij vergelijken dagelijks alle aanbieders op de markt en kunnen daardoor ook voor uw situatie aangeven wat de mogelijkheden zijn en wat de nieuwe maandlasten kunnen worden.

Uiteraard luisteren wij goed naar uw wensen. Wilt u verbouwen, verhuizen, gaat u meer of minder verdienen in de nabije toekomst, ontvangt u een schenking of erfenis of krijgt u te maken met kosten voor kinderen. Wij brengen alles in kaart en komen dan met een voorstel aan de hand waarvan u een keuze kunt maken.

Financieel scheiden

Als partners uit elkaar gaan moet er financieel veel worden geregeld. Vaak is het een complexe zaak die lang kan duren. Als er een eigen huis is moet dat worden verkocht aan derden of één van de partners moet het kunnen overnemen. Daarnaast kan er sprake zijn van alimentatie voor kinderen en partners en het vermogen of de schulden moeten verdeeld worden.

Alle reden om, naast een juridisch adviseur of mediator, ook naar een financieel planner te gaan. Deze kan inschatten of wat juridisch opgesteld wordt ook financieel haalbaar is. Daarnaast kan een financieel planner het vermogen waarderen en de fiscale gevolgen overzien.

Verbouwen

Als u gaat verbouwen komen daar een aantal dingen bij kijken. Nadat u de beslissing heeft genomen dat u wilt verbouwen kijken we naar het financiële deel. Hoe gaat u de verbouwing betalen.

Er zijn een aantal mogelijkheden:

  • Een hypotheek
  • Een persoonlijke lening
  • Uw spaargeld
  • Een lening of schenking bij familie

Als, uit het advies blijkt, dat er een hypotheek afgesloten moet worden gaan we kijken wat daarvoor de mogelijkheden zijn.

We moeten weten wat de woning nu waard is en na de verbouwing. Daarvoor kan een taxatierapport gemaakt worden. Soms is de WOZ waarde ook voldoende.

Volgens de hypotheekregels kunnen we maximaal 100% van de waarde na verbouwing financieren. Er moet wel voldoende inkomen zijn om de nieuwe maandlast te betalen.

Bij een persoonlijke lening is de waarde van de woning niet belangrijk. Als u voldoende inkomen heeft om de lening te betalen kunt u de verbouwing financieren. De rente van zo’n lening is, net zoals de hypotheekrente,  aftrekbaar voor de inkomstenbelasting.

 

Verhuurhypotheek

Wilt u een andere woning kopen en uw huidige woning houden om te verhuren? Bij de bestaande hypotheek mag er niet worden verhuurd. Dan is misschien een verhuurhypotheek geschikt voor u.

Als u wilt beleggen in één of meerdere woningen voor de verhuur kunt u ook de mogelijkheden voor een verhuurhypotheek onderzoeken.

Er zijn verschillende soorten verhuurhypotheken bij een groot aantal maatschappijen waar wij zaken mee doen. Iedere maatschappij heeft zijn eigen regels voor de hoogte van de hypotheek, voor de hypotheekvorm, de looptijd, de rente, welke inkomensbestanddelen er meegenomen worden, en veel andere regels.

Wij hebben veel ervaring met het afsluiten van verhuurhypotheken en brengen u graag op de hoogte van onze kennis.

Opeethypotheek

Heeft u veel overwaarde in uw woning en heeft u behoefte aan aanvullend inkomen zonder te verhuizen? Dan is de opeethypotheek misschien iets voor u.

Door een opeethypotheek af te sluiten krijgt u de beschikking over geld dat nu in uw huis zit. Hiermee kunt u bijvoorbeeld uw pensioeninkomen aanvullen. Er zijn ook mogelijkheden waarbij u geen maandlasten meer heeft. Dat kan zelfs voor een periode van dertig jaar zijn.

Er zijn verschillende maatschappijen die opeethyptheken verstrekken. Iedere maatschappij heeft zijn eigen regels hiervoor. Wij hebben ruime ervaring met opeethypotheken en kunnen de mogelijkheden samen met u bekijken.