Selecteer een pagina

kredieten

Regelmatig kom ik bij klanten die het overzicht over hun uitgaven kwijt zijn en daar graag structuur in willen aanbrengen. Ik inventariseer dan eerst welke financiële producten ze hebben lopen en kijk wat ik daarin kan verbeteren. Als er meerdere kredieten lopen kunnen die vaak samengevoegd worden waardoor er door een lagere rente flink kan worden bespaard.

Als ik zie dat er verzendhuis kredieten afgesloten zijn en de limieten op creditcards en bankrekeningen gebruikt worden probeer ik alles onder te brengen in één nieuw krediet waarmee alle anderen worden opgeheven. Hierdoor besparen mijn klanten vaak in hun maandlasten en krijgen overzicht.

Daarnaast vraag ik mijn klanten om na te gaan waaraan ze hun geld maandelijks besteden. Daardoor worden ze bewust van hun uitgaven en kunnen dan zien waarop eventueel kan worden bezuinigd.

Als dat allemaal niet voldoende is kunnen we onderzoeken of er een mogelijkheid inzit om extra inkomen te genereren. Bijvoorbeeld door meer te gaan werken of om te kijken naar freelance inkomsten.

Je hoeft je niet te schamen als jouw dit ook overkomt. Het kan bij iedereen gebeuren in alle lagen van de bevolking kan ik uit ervaring vertellen. Let wel op dat zo’n krediet vaak afgelost moet worden binnen 5 jaar vanaf je 65ste jaar. Hierdoor kunnen je maandlasten vanaf 65 jaar behoorlijk toenemen. Daarom is het verstandig om zo snel mogelijk af te lossen.

Hajo de Vries

Nieuws

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen

Bevestig je mail om af te ronden. Als je geen mail ziet, kijk dan even in je spam bak.