kredieten

Regelmatig kom ik bij klanten die het overzicht over hun uitgaven kwijt zijn. Daar willen ze graag verandering in brengen door structuur aan te brengen. Ik inventariseer dan eerst welke financiële producten ze hebben lopen. Vervolgens kijk ik wat ik daarin kan verbeteren. Als er meerdere kredieten lopen kunnen die vaak samengevoegd worden. Hierdoor wordt de rente lager en bespaar je flink.

Vaak zie ik verzendhuiskredieten en dat de limieten op creditcards en bankrekeningen gebruikt worden. Ik breng dan alles onder in één nieuw krediet. Hiermee lossen we alle andere kredieten af. Mijn klanten besparen daarmee in hun maandlasten en krijgen overzicht.

Ik vraag mijn klanten om na te gaan waaraan ze hun geld maandelijks besteden. Daardoor worden ze bewust van hun uitgaven en kunnen dan zien waarop ze kunnen bezuinigen.

Als dat allemaal niet voldoende is onderzoeken we mogeljkheden om extra inkomen te genereren. Bijvoorbeeld door meer te gaan werken of door freelance inkomsten.

Je hoeft je niet te schamen als jouw dit ook overkomt. Het kan bij iedereen gebeuren in alle lagen van de bevolking kan ik uit ervaring vertellen. Let wel op dat zo’n krediet vaak afgelost moet worden binnen 5 jaar vanaf je 65ste jaar. Hierdoor kunnen je maandlasten vanaf 65 jaar behoorlijk toenemen. Daarom is het verstandig om zo snel mogelijk af te lossen.

Wil je eens sparren over jouw situatie? Neem dan contact met mijn op. Dan kunnen wij een afspraak maken om hierover te praten. Dat kan op een plek waar jij wilt maar ook via een video call of telefonisch.

Hajo de Vries