Zekerheid om te blijven wonen

Zekerheid om oud te worden in je huis

Mijn klant is gepensioneerd en woont samen met zijn vrouw, die in een rolstoel zit, in een mooie aangepaste woning. Ze wonen daar al 20 jaar en willen de zekerheid dat ze er samen oud kunnen worden. Over tien jaar loopt de hypotheek af en mijn klant maakt zich zorgen of ze tegen die tijd nog een hypotheek krijgen. Vroeger was dat geen probleem maar de regels veranderen regelmatig en zij willen zekerheid. Zekerheid om daar te kunnen blijven wonen, zolang ze willen.

Huidige situatie

Op dit moment voldoen mijn klanten aan de voorwaarden om een nieuwe hypotheek te krijgen. Ze hebben voldoende pensioeninkomen en AOW. Daarnaast zit er een behoorlijke overwaarde in de woning. Met de huidige rente is een nieuwe hypotheek zeker haalbaar. Ze weten dat ze vanaf 2031 geen belastingvoordeel meer hebben maar hun hypotheek is vrij laag. Met de nieuwe lage rente kunnen ze de lasten met zekerheid tot in lengte van jaren makkelijk dragen.

Wens

De zekerheid om te blijven wonen zolang het kan en niet gedwongen worden te verhuizen over tien jaar. De looptijd van de hypotheek die ze twintig jaar geleden afsloten is dertig jaar. Als ze nu niets doen moeten ze over tien jaar een nieuwe hypotheek afsluiten. Mijn klanten willen de zekerheid dat ze in deze woning oud kunnen worden.

De oplossing

Door een nieuwe hypotheek af te sluiten hebben mijn klanten over tien jaar geen probleem. De looptijd van de nieuwe hypotheek is dertig jaar. Over dertig jaar zijn ze beiden tegen de honderd jaar oud. De kans dat ze dan nog een nieuwe hypotheek nodig hebben is niet zo groot. Wij adviseren dus om de hypotheek opnieuw af te sluiten. Mijn klant heeft het advies opgevolgd. De nieuwe hypotheek is onlangs gevestigd. 

Lees meer over oversluiten op de website: sluitjehypotheekover.nl