Zekerheid om te blijven wonen

Tien jaar financiële dienstverlening als ondernemer

De accountmanager van ING kwam langs met taart om te vieren dat wij al tien jaar met elkaar samenwerken. Daardoor realiseerde ik mij dat ik inderdaad tien jaar geleden mijn AFM vergunning kreeg en met mijn eerste klant als ondernemer aan de slag mocht.

Mooie oplossingen gerealiseerd

Met mijn eerste klant had ik gelijk een uitdaging. Ze kon een woning kopen maar had daarvoor subsidie nodig. Die subsidiepot raakte snel leeg dus ik moest snel de subsidie voor haar veilig stellen. Dat is gelukt, mijn klant kon weg bij haar ouders en zelfstandig gaan wonen.

Daarna heb ik nog regelmatig momenten gehad dat ik een feestje vierde als ik hypotheken voor elkaar kreeg voor klanten die soms al jaren rondliepen met hun wensen.

Dan denk ik aan de moeder van twee kinderen die gescheiden was en graag in de woning wilde blijven wonen met haar kinderen. Dat is gelukt. Net als bij een andere moeder met een autistische zoon. Een andere adviseur had haar verteld dat ze maar moest gaan huren. Ze kon blijven wonen met haar zoons toen ik het geregeld had.

Mijn gepensioneerde klant met zijn invalide vrouw die oud wilden worden in hun woning en zekerheid wilden dat ze er nog dertig jaar konden blijven wonen, als ze dat wilden. Gelukt!

Mijn klanten die wilden verhuizen maar door te hoge financieringen niet weg konden. Ze liepen al ruim een jaar rond met hun wens. Er was genoeg inkomen en door te herfinancieren konden ze een andere woning kopen. Inmiddels hebben ze weer een grotere woning kunnen kopen doordat ze flink hebben afgelost en de waarde van de woningen weer toegenomen is.

Ik knoop er nog minimaal tien jaar aan vast

Door deze, en ook veel andere, feestjes die ik regelmatig kan vieren heb ik besloten dat ik er nog minimaal tien jaar aan vast knoop. Ik ben blij dat ik, midden in de financiële crisis, heb besloten om als zelfstandig ondernemer mensen te helpen met hun financiële wensen.